Home » Je blog als voorraadkast voor je social media

Je blog als voorraadkast voor je social media

blog social media

Een bedrijfsblog is een geweldige manier om waardevolle content te creëren en te delen met jouw publiek. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om je expertise en kennis te laten zien, maar het kan ook dienen als een voortdurende bron van inhoud voor jouw social mediaprofielen. In dit artikel bespreken we enkele tips om je te helpen continu inhoud te leveren voor jouw social mediaprofielen door middel van jouw bedrijfsblog.

Plan jouw blogposts vooraf

Het hebben van een blogplanning is cruciaal voor het creëren van consistente inhoud voor jouw social media. Het stelt je in staat om jouw blogposts te organiseren en op tijd te publiceren. Een blogplanning stelt jou ook in staat om jouw social media-content te plannen en te koppelen aan jouw blogposts. Op die manier kun je de content van de blogpost delen op jouw social media-kanalen en deze promoten.

Deel fragmenten van jouw blogpost

In plaats van de hele blogpost te delen, kun je er ook voor kiezen om korte fragmenten of citaten te delen op jouw social mediakanalen. Deze fragmenten moeten de lezer nieuwsgierig maken en hen ertoe aanzetten om het volledige artikel te lezen. Het delen van fragmenten op social media is ook een geweldige manier om verkeer naar jouw blog te leiden.

Creëer afbeeldingen voor jouw blogposts

Afbeeldingen zijn een krachtige manier om aandacht te trekken op social media. Creëer daarom afbeeldingen die jouw blogposts ondersteunen en gebruik ze in jouw social media-berichten. Door opvallende afbeeldingen te gebruiken, wordt jouw blogpost interessanter en aantrekkelijker voor jouw doelgroep.

Gebruik hashtags

Hashtags zijn een geweldige manier om jouw blogposts te promoten op social media. Gebruik relevante hashtags bij het delen van jouw blogposts op Twitter, Instagram en LinkedIn. Op die manier kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp jouw berichten gemakkelijker vinden.

Maak video’s

Video’s zijn een van de meest populaire soorten content op social media. Maak daarom korte video’s waarin je de belangrijkste punten van jouw blogpost bespreekt. Dit kan mensen aanmoedigen om het volledige artikel te lezen. Door video’s te maken, kun je ook jouw blogposts op een andere manier promoten en jouw social media-inhoud diverser maken.

Deel gastblogposts

Het delen van gastblogposts op jouw website is een geweldige manier om interessante inhoud te bieden aan jouw publiek. Bovendien kan het delen van gastblogposts ook inhoud voor jouw social mediakanalen opleveren. Deel de blogposts op jouw social media-kanalen en tag de auteur om hun werk te promoten en hen aan te moedigen hun eigen volgers naar jouw pagina te leiden.

Deel oudere blogposts

Deel oudere blogposts opnieuw op jouw social media-kanalen en geef ze een frisse draai. Pas de titel en beschrijving aan en voeg nieuwe afbeeldingen of video’s toe om de blogpost interessanter te maken. Op die manier kun je de levensduur van jouw blogposts verlengen en ervoor zorgen dat jouw social media-kanalen altijd up-to-date zijn met relevante en waardevolle inhoud.

Maak gebruik van statistieken en onderzoek

Gebruik statistieken en onderzoek om te bepalen welke blogposts populair zijn bij jouw publiek. Analyseer jouw websiteverkeer en kijk naar welke blogposts de meeste bezoekers hebben getrokken. Maak gebruik van deze informatie om jouw social media-strategie te verbeteren en meer inhoud te creëren die aansluit bij de interesses van jouw publiek.

Kortom, een bedrijfsblog kan dienen als een continue bron van inhoud voor jouw social mediaprofielen. Het plannen van jouw blogposts vooraf, het delen van fragmenten, het creëren van afbeeldingen en video’s, het gebruik van hashtags, het delen van gastblogposts en oudere blogposts en het analyseren van statistieken en onderzoek zijn allemaal belangrijke strategieën om ervoor te zorgen dat jouw social mediakanalen altijd gevuld zijn met relevante en waardevolle inhoud. Door deze tips in praktijk te brengen, kun je jouw publiek betrekken en versterken, en jouw bedrijfsmerk versterken op social media.