Home » Klantencase: Cats en dogs

Klantencase: Cats en dogs

Als je huisdieren hebt en in het Antwerpse woont, heb je ongetwijfeld al van Cats en Dogs gehoord. De natuurwinkel voor dieren met vestigingen in Schilde, Kalmthout, Sint-Job, Rijkevorsel en sinds kort ook in Lier. Om hun klanten niet alleen in de winkel bij te staan met raad en daad, bieden ze ook interessante en relevante info aan op hun blog. Het dier en een duurzame aanpak staan daarbij altijd voorop, want daar draait de hele filosofie bij Cats en Dogs om.

“Als je in het leven staat met respect voor jezelf, het milieu en de maatschappij, dan neem je geen genoegen met massa-oplossingen die niet helemaal juist aanvoelen”, verduidelijkt Kevin Massart, zaakvoerder bij Cats en Dogs. “Je gaat dan ook liever naar een speciaalzaak dan naar een supermarkt. Als dierenvriend in hart en nieren wil je voor je huisdier natuurlijk ook zo’n aanpak op maat. Je wil dat jouw beste vriend zo lang mogelijk bij je blijft, en dat liefst zo gezond mogelijk. Enkel het beste is goed genoeg, maar wel mét respect voor het milieu.”

Guilty pleasures

Daarom hechten ze bij Cats en Dogs zoveel belang aan een gezonde evenwichtige voeding met natuurlijke producten. Akkoord, we eten allemaal weleens graag een pak friet, maar over het algemeen proberen we toch zo gezond mogelijk te eten. “Hetzelfde geldt voor je huisdier. Gun hem gerust eens een guilty pleasure, maar de basis moet gezonde voeding zijn. Daar staan wij voor: de beste kwaliteit voor een gezond en blij huisdier”, zegt Kevin Massart.

Voortrekker in duurzame oplossingen

Cats en Dogs wil duidelijk een voortrekker zijn in duurzame oplossingen voor dieren. “Wij bewijzen elke dag dat topkwaliteit en respect voor het milieu hand in hand kunnen gaan. Zo introduceerden wij als eerste in België CO2-neutrale hondenvoeding. In onze winkels werken we met gerecycled verpakkingsmateriaal en door tal van doordachte ingrepen houden we ons energieverbruik binnen de perken”, gaat Kevin Massart verder.

Persoonlijke aanpak

Net zoals de gezondheid van dieren en het milieu vinden ze bij Cats en Dogs een persoonlijke aanpak cruciaal. “Mensen die met een specifiek probleem zitten of gewoon door de bomen het bos niet meer zien, nemen we graag bij de hand om samen een oplossing op maat te zoeken.

Bedrijfsblog: informeren en scoren in Google

In de eerste plaats wilde Cats en Dogs de bestaande klanten informeren over specifieke problematieken of aandachtspunten. Aan de hand van tips geven we in het bedrijfsblog de nodige informatie en we proberen daarbij de verschillende dieren op een evenwichtige manier aan bod te laten komen.

Naast het informeren van klanten zorgt het bedrijfsblog er ook voor dat er nieuwe potentiële klanten op de website van Cats en Dogs terechtkomen. Heel wat blogposts halen de eerste pagina van Google en er zijn er zelf enkele die op de eerste plaats eindigen.

Well done, Cats en Dogs!