Home » Waarover blog je? Vind snel inspiratie voor je zakelijk blog

Waarover blog je? Vind snel inspiratie voor je zakelijk blog

Je hebt terecht besloten dat je wil gaan bloggen. Maar hoe begin je daar aan? Waarover zal je het eens gaan hebben? Liefst niet de hele tijd over jezelf, maar wel over iets waar je lezer wat aan heeft. Hier enkele tips and tricks om je inspiratiemolen op gang te trekken.

 

Google to the rescue!

Je wil schrijven voor je klant en je moet dus even in zijn hoofd kunnen kruipen om te weten waar hij naar op zoek is. Ga naar Google, tik je product of dienst in en druk op de zoek-knop. Onderaan de zoekresultaten vind je een lijstje met gerelateerde zoekopdrachten. Dat zijn de meest ingetikte vragen in Google in combinatie met jouw product. Pik de meest interessante vragen eruit en schrijf over elke van hen een artikel waarin je niet jouw product bewierookt maar oprechte antwoorden biedt op de vragen. Toen ik “zakelijk blog” intikte stond er onder andere “zakelijk blog inspiratie”. En ziehier, hier ben ik met een artikel waarin ik jou inspiratie wil geven.

 

Laat klanten reclame voor je maken

Vraag enkele klanten of je hen mag interviewen over hun ervaringen met jouw product. De lezer zal veel meer vertrouwen hebben in hun mening dan in het zoveelste verkoopspraatje.

Vraag hen dan ook om eerlijk te zijn en laat eventuele minpunten niet weg uit het artikel. Dit is een gedroomde kans om te laten zien dat je begaan bent met je klant. Dat je het jammer vindt dat er misschien iets is misgelopen en dat je er alles aan zal doen om eventuele foutjes recht te zetten.

 

Durf persoonlijk te zijn

Schrijf bijvoorbeeld een artikel waarom jij destijds in deze branche bent begonnen. En hoe je dat aangepakt hebt. Belicht jouw persoonlijke drijfveren en overloop je verwezenlijkingen. Heb aandacht voor de ups, maar laat ook de downs niet achterwege. Laat gerust zien dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest. Dit maakt het verhaal mensenlijk. Je lezer kan zich met jou identificeren. Dit versterkt het buikgevoel dat hij bij jou aan het juiste adres is.

 

Begin met schrijven en de rest komt vanzelf

Eens je aan het schrijven bent, zal je vaststellen dat je bepaalde onderwerpen ook vanuit een andere invalshoek kan bekijken. En je hebt weer een idee voor een volgende artikel. Hoe meer je schrijft, hoe meer ideeën je krijgt. Zorg ervoor dat je die ergens bijhoudt in een overzicht zodat je ze later kan uitwerken. Voor je het weet heb je meer ideeën dan tijd om ze uit te schrijven.

 

Enkele losse ideetjes

  • Gun je publiek een blik achter de schermen
  • Laat eens een leverancier aan het woord
  • Stel een FAQ op en belicht elke week een vraag
  • 10 zaken die je niet moet doen met jouw product
  • Een stappenplan voor het beste resultaat met jouw product of dienst